Ugrás a tartalomra

Az adai alapfokú zeneiskola diákjai adtak hangversenyt (videó)

2017.05.31
14:40
Kedd este tartották az adai Bartók Béla Alapfokú Zeneiskola végzős diákjainak hangversenyét a helyi színházteremben
Kedd este tartották az adai Bartók Béla Alapfokú Zeneiskola végzős diákjainak hangversenyét a helyi színházteremben. A koncerten összesen 20 diák lépett fel különböző hangszerekkel. Mihalek Bálint szerenád dalokat adott elő gitáron. Ahogyan mondta, vegyesek a zeneiskolás emlékei. Mihalek Bálint, végzős diák, gitár: „Voltak jó emlékek és rossz emlékek is, de többségében vannak a jó emlékek, és sok tudást kaptam a zeneiskolától.” ada zeneiskola 5 Rusai Bence kétszer is színpadra lépett az est folyamán: először egy négykezest mutatott be egyik végzős társával, majd pedig egy szólót adott elő, amelyet a közönség vastapssal jutalmazott. Ahogyan mondta, ezért a dicséretért szorgalmasan gyakorolt. Rusai Bence, végzős diák, zongora: „Elég sokat kell gyakorolni, naponta egy óra hosszat.” ada zeneiskola 4 A zeneiskola diákjai nemcsak a koncertek alkalmával szerepelnek jól, de a versenyeken is szép eredményeket érnek el. Bács Annamária, igazgató, Bartók Béla Alapfokú Zeneiskola, Ada: „A zene az egy másik dimenzióba, mint ahogyan a műsor elején is mondtam, viszi a lelket, amire szüksége van a mai, rohanó korban élő embernek, ugyanúgy, mint ahogyan régen is szükség volt.” ada zeneiskola 2 ada zeneiskola 1 Az idei évben összesen 24 végzős diák ballagott el az adai zeneiskolából.



Ada
hangverseny

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.