Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a fegyverek legalizációja

2017.06.03
12:58
A napokban megkezdődött a fegyverek legalizációja Szerbiában
A napokban megkezdődött a fegyverek legalizációja Szerbiában. Az akció október elsejéig tart. A lakosok most átadhatják lőszereiket, nem bejegyzett puskáikat, pisztolyaikat, és nem kell tartaniuk attól, hogy az illegális fegyvertartásuknak jogi következményei lesznek, továbbá nem kötelesek beszámolni arról, hogy a veszélyes eszközök honnan származnak. A szerbiaiak telefonon jelezhetik a szándékukat, ebben az esetben a hatóság házhoz jön a fegyverekért, de azokat akár személyesen is át lehet adni a legközelebbi rendőrállomáson. Akár meg is lehet tartani az eszközöket, amennyiben az erre vonatkozó törvény megengedi. Ez különböző pisztolyok, vadász- és sportfegyverek esetében lehetséges. Az illegális tartásukat egyébként júniustól szigorúbban büntetik. A törvénysértőkre 6 hónaptól 5 évig terjedő börtönt szabhatnak ki, amennyiben pedig nagyobb mennyiségben találnak valakinél nem bejegyzett fegyvert, akkor a személyt akár 12 évi szabadságvesztésre is elítélhetik. (RTS)
fegyver
legalizáció
puska

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.