Ugrás a tartalomra

Lábbal kormányozható kerékpárt kapott a szabadkai parasportoló (videó)

2017.06.20
13:45
Egy speciális, lábbal irányítható kerékpárt kapott a szabadkai Slavko Adamov parasportoló
Egy speciális, lábbal irányítható kerékpárt kapott a szabadkai Slavko Adamov parasportoló. A fiatalember ugyanis kéz nélkül született és minden vágya az volt, hogy kerékpárversenyen is indulhasson. Álma megvalósulásában futótársai és két szabadkai cég segítette. Humanitárius céllal rendezték meg decemberben a már hagyományos mikulásfutást, amelyen a fiatal sportoló részére gyűjtöttek. A gyűjtés december óta tartott, amikor jelentkezett két szabadkai cég akik felajánlották, díjmentesen elkészítik a kerékpárt a fiatal parasportolónak. Így kedd délelőtt a város főterén Slavko Adamov átvehette a speciális kerékpárt és már a következő maratonon szeretne indulni vele. parasport_kerekpar_adamov3 Slavko Adamov, parasportoló: „Ezzel a kerékpárral, amint azt láthatták is, sokat kell majd dolgoznom, sokat kell edzenem. Nem nehéz, könnyed a kerékpár, s mivel én is 48 kg-os vagyok, úgy gondolom, hogy megfelelő.” Jánosi Elvira maratonfutó fiatal kora óta figyelemmel kísérte a parasportoló életének alakulását. Az ő ötlete volt a jótékonysági mikulásfutás is. Jánosi Elvira, maratonfutó: „Követtem az életét, láttam, hogy mindennek ellenérő a talpra állt, középiskolát fejezett, a parataekwondon részt vett és harmadik lett Európában, s mikor újra beszélgettünk, akkor panaszkodott nekem, hogy ő nagyon szeretne egy olyan kerékpárt, amivel versenyezni tudna.” parasport_kerekpar_adamov4 A hagyományos mikulásfutás megszervezését és a jótékonysági akciót Szabadka Önkormányzata is támogatta. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Ez nem csak ezeknek a jó és humánus embereknek az eredménye, hanem Szabadka Város önkormányzatának is, és persze nekünk is elsősorban mint szabadkaiaknak a nagy eredményünk.”



Mivel a két szabadkai kerékpárgyártó és kerékpár-forgalmazó cég felajánlotta a kerékpár elkészítését, az összeg egy részét felajánlhatták a szabadkai Kolevka Gyermekotthonnak, s ezáltal mintegy 30 védencüket tudták elvinni egy telelésre.
kerékpár
Jánosi Elvira
parasport
Slavko Adamov

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.