Ugrás a tartalomra

Ki a legnagyobb paraszt?

2012.08.19
19:25
Kenyérszentelő misével kezdődött, majd főzőversennyel folytatódott az újkenyér ünnep Topolyán
Kenyérszentelő misével kezdődött, majd főzőversennyel folytatódott az újkenyér ünnep Topolyán. A nap második felében sor került a II. Vajdasági Parasztolimpiára. A programsorozatot a Községi Unió és a helyi Gazdakör szervezte. A parasztolimpia lángjának meggyújtása után a versenyzők 11 vetélkedőben mérhették össze tudásukat és erejüket. Elsőként az okosparaszt-tesztet kellett kitölteni a vállalkozó kedvű gazdáknak. „A megszerezhető 50 pontból a legjobb versenyzőnk 31 pontot ért el, a legrosszabb pedig mínusz 16-ot, hiszen mínuszokat is lehetett gyűjteni. Érdekességként mondanám, hogy van egy szlovák játékosunk, aki egy mukkot nem tudott magyarul és neki mínusz 1 pontot sikerült elérnie, tehát jobb lett, mint akiknek anyanyelve a magyar” – mondta Tomik Nimród szervező.



A teszt után számos ügyességi játék következett, köztük a zsákban ugrálás, a szalmabála dobálás és a petrencerúdtartás. A gazdák versenyére 37-en jelentkeztek egész Vajdaság területéről. A Zentai Gazdakör képviseltette magát legnagyobb számban. A II. Vajdasági Parasztolimpia legügyesebb versenyzője egy bikaborjúval térhetett haza, valamint kívül több kisebb ajándék is gazdára talált a nap folyamán.

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.