Ugrás a tartalomra

Joó József-emlékverseny

2012.08.27
08:30


Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Joó József-emlékversenyt az adai Halász József Lovasklub
Idén harmadik alkalommal szervezte meg a Joó József-emlékversenyt az adai Halász József Lovasklub. Az ügetőversenyre közel 90 lovat neveztek be. A Joó József-emlékversenyen 9 futamba, összesen 89 lovat neveztek be. A szervezők elégedettek voltak, elmondásuk szerint a tavalyi évhez hasonló számú ló érkezett. „Lentről, Szerbiából is elég sok vendégünk van, külföldi  sajnos nincs már, mert  nem tudjuk ellátni őket” - tudtuk meg Bognár Nándortól, az adai Halász József Lovasklub tagjától. A rendezvényre mintegy 1000 látogató érkezett, nemcsak Adáról, hanem Vajdaság más településeiről is. A résztvevők elmondása szerint régen sokkal tömegesebben látogattak ki az emberek a lóversenyre Adán.



„Meglepően kevesen jöttek el. Valamikor itt 10-15 ezer ember is volt, számbelileg nem tudnám felmérni, de most sokkal kevesebben vannak. A lovak abszolút rendben vannak. Ha megnézzük, hogy évek hosszú során mennyit változott a költsége egy ló tartásának, a díjak pedig semmit, akkor tudni lehet, hogy lovakat csak szeretetből lehet tartani, semmi másért” - nyilatkozta Zabos Árpád, a csantavéri Termelők Klubjának elnökségi tagja. A főfutam, vagyis a Joó József-emlékverseny győztese Zolnaji Goran lett Robin Q nevű lovával. A futamok első helyezettjei serleggel és 16 ezer dinárral lettek gazdagabbak.  

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.