Ugrás a tartalomra

Szórakozásból egy 151 kilós tököt termesztett

2012.10.04
18:16
Tizennegyedik alkalommal szerveztek tökfesztivált Temerinben
Tizennegyedik alkalommal szerveztek tökfesztivált Temerinben. Az idei rendezvény érdekessége és meglepetése az óriás tökös görhe sütése volt. Látványosak voltak a különböző, tökből készült kompoziciók is. A diákok álarcot és lámpát készítettek, amelyeket a diszemelvényen állitottak ki.



Négyen markolták meg az idén termett legnagyobb tököt. 151 kilogrammot nyomott. Tekintettel az idei mostoha időjárási viszonyokra, a töktermesztés is több gondoskodást és öntözést igényelt, mint a korábbi években. A legnagyobb zöldség tulajdonosa, Horváth Sándor ékszerész, kizárolag szórakozásból foglalkozik kertészkedéssel. A kolbásztökök versenyét a Varga fivérek terményei nyerték. Azonban idén ők sem termesztettek olyan hosszú tököt, mint a korábbi években. Látványos volt a kézművesek és a kézimunkázók termékeinek bemutatója is. Kelendő volt a görhe és a tökös rétes. Ez utóbbiból közel háromezer darab készült. Sütéséhez 400 kilogramm sütőtököt és 100 kilogramm kukoricalisztet használtak fel. Az idei rendezvény szervezője a Kertbarátkör. Ők gondoskodtak arról is, hogy a fesztiválra látogató inyencek megtaláljanak mindent, mi szem-szájnak ingere. Tökfesztivál Temerinben (2012-10-03 - 15:57) A kétnapos temerini rendezvényen számos verseny lesz, például díjban részesítik a leghosszabb kolbásztököt, az óriástököt és a fehér tököt, valamint a legszebb kompozíciót. A gyerekeket tökfaragó versenyre várják. Az asszonyok görhesütő rekordot próbálnak felállítani: óriásgörhét és 2500-3000 hagyományos méretű görhét sütnek majd. A Kertbarátok által megszervezett rendezvény október 3-án és 4-én várja az érdeklődőket.
fesztivál
Temerin
tök

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.