Ugrás a tartalomra

Az ipari zóna közepén rúgják a bőrt

2012.10.09
15:54
Mostoha körülmények között edzenek a Szabadka Labdarúgóklub fiatal focistái
Mostoha körülmények között edzenek a Szabadka Labdarúgóklub fiatal focistái. A város területén több pálya is felhasználatlanul és üresen áll, a gyerekeknek viszont, akik szívesen sportolnának, nem jut hely. Az edzésekre több mint százan járnak. A Sever gyárral szemben, az ipari zóna kellős közepén, a főút mentén, ahol sokszor száguldoznak a gépkocsik, itt kénytelenek focizni a gyerekek már több mint egy éve. A területen nincs gyep, nyáron a fiatalok szó szerint a port rúgják. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SO6mWphu268 A feltételek nem megfelelőek az edzéshez, mi több egészségtelenek. A Szabadkai Utasforgalmi Közvállalat vezetőjének jóvoltából a hátsó udvarban tartják az edzéseket. Még öltöző sincs, a kis focisták leizzadva, a hidegben öltöznek át. Milan Vidović edzőt elmondta: „Nagy volt a nyomás a Solid Fudballklub vezetői és barátaik, támogatóik részéről. Így nem edzhettünk tovább a pályájukon. Átkerültünk a Sever pályájára. Ott a területet, az öltözőket nagyon szépen rendbehoztuk. Egy évnyi törekvés és munka után onnan is távoznunk kellett.” Az edző azt mondja, úgy tűnik, Szabadkán senkit nem érdekel a gyerekek és a csapat sorsa, ahogy az sem, hogy milyen hálátlan körülmények között kénytelenek játszani az ifjú sportolók.
labdarúgás
foci
pálya

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.