Ugrás a tartalomra

Topolya: évet értékelt a VMDP

2012.12.26
17:12
Évzáró sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt a Vajdasági Magyar Demokrata Párt Topolyai - Kishegyesi Körzeti Szervezete
Évzáró sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt a Vajdasági Magyar Demokrata Párt Topolyai - Kishegyesi Körzeti Szervezete. A párt elöljárói Topolya község új vezetésének 2012-es évi munkáját értékelték. Annak ellenére, hogy a VMDP nem része a községi vezetésnek, figyelemmel kíséri a döntéshozók munkáját - emelte ki a párt körzeti elnöke. Kovács László a község jövő évi, több mint egy milliárd dináros költségvetés-tervezetét véleményezte. „Itt több beruházás van folyamatban, amit csak dicsérni tudunk, reméljük, hogy nagyobb része majd meg is valósul. Itt megemlíteném a kerékpárutakat és Topolya város megoldatlan kérdése, a Vénusz Szabadidőközpont. Reméljük, hogy az elkövetkező időszakban az is megoldásra kerül.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGr3Ux5oWyo A pártelnök szerint több pénzt kellene az ifjúság támogatására fordítani, emellett szorgalmazta egy ifjúsági ház létrehozását is. A közösségi terek és színházterem felújítását is sürgette. Sípos Piroska a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző Társulat jövő évi terveit ismertette, emellett a Vox Humana Emberbaráti Szolgálat múlt évi tevékenységéről számolt be. „A különböző ingóságok gyűjtése és szétosztása, ide tartoznak akár a ruhák, az iskolaszerek, a cipők, az edények, a bútorok. Bármit felajánlhatnak, mi megszervezzük azoknak a szétosztását.” Jövőre egy konténert is kihelyeznek az emberbaráti szolgálat munkatársai, ahova használt ruhákat tehetnek a topolyaiak, ezeket az önkéntesek a rászorulók közt osztják majd szét.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.