Ugrás a tartalomra

Őszi nagytakarítás Palicson (videó)

2015.10.24
16:01
November elsejétől megszűnik a Palicson dolgozó közmunkások szerződése, nem lesz, aki napról-napra tisztán tartsa a központot
November elsejétől megszűnik a Palicson dolgozó közmunkások szerződése, nem lesz, aki napról-napra tisztán tartsa a központot. Ezért ma őszi nagytakarítási akciót szerveztek a településen. A Palicsi Helyi Közösség és a Nyugdíjas Egyesület rendszeres takarítási akciójához több közvállalat is csatlakozott.Leszedik a régi plakátokat az épületek oldaláról az önkéntesek, ezzel is igyekeznek szebbé tenni a környezetet. Bata Valéria: „Megpróbáljuk tisztán tartani, közben ez a munka közösségépítő jellegű is, és nagyon szeretnénk példát mutatni az utánunk levő nemzedéknek.”Kedvezett az időjárás az őszi nagytakarításra, az aktivisták nem csak gereblyéztek, hanem virágágyást is készítettek Palics központjában. Padokat és új kerékpártárolókat szeretnének majd elhelyezni. A helyiek örülnek a munkálatoknak. Poljaković Gustav: „Szépen csinálják. Hallottam, hogy lesz virágoskert is. Annak nagyon örülök, hogy szépítik a Palicsot.”



elsejétől megszűnik a két palicsi közmunkás jogviszonya és nem lesz, aki napról-napra tisztán tartsa Palics központját. Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Nagyon bízunk benne, hogy a lassan egy évtizedes szélmalomharcnak sikerül jövő évtől pontot tenni a végére és a közvállalatok nem egymásra fognak mutogatni, hogy kinek lenne a feladata bizonyos területek tisztán tartása, hanem pontosan meg lesz határozva, hogy ki miért felelős, kinek mit kell rendben tartani.”A Palicsi Helyi Közösség és Nyugdíjas Egyesület által szervezett őszi akcióhoz a helyi lakosokon kívül több közvállalat is csatlakozott, így a vasút menti területeket is rendbe tették az önkéntesek.

Most

19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.