Ugrás a tartalomra

Pécsi ajándék a bácsfeketehegyi elsősöknek (videó)

2015.11.07
09:23
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek. Dallal köszönték meg Bácsfeketehegy legkisebbjei a pécsi fiatalok adományát. Pénteken este a helyi iskolában 11 szülő vehette át az ötezer forintnyi egyszeri támogatást és könyvajándékot. Vajda Edit, Bácsfeketehegy: „Nagyon szépen köszönjük a pécsi fiataloknak, hogy ránk gondoltak, a könyvek és a kis adomány jól jön sok család számára.”Október 6-án a felvidéki Saróka Liliána adott megzenésített versekből álló koncertet Pécsett. Az eseményen befolyó összeget ajánlották fel a délvidéki fiatal családoknak. Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület koordinátora: „Bácsfeketehegyen 11 szülő és 11 kisgyermek tudta fogadni ezt az egyszeri ösztöndíjat, melynek nagyon örülünk. Barkóczi Csabában és a szervezetében értékes partnert ismertünk meg, bízunk benne, hogy egy élő, éveken át tartó kapcsolat fog kialakulni.”A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapvető célkitűzése, hogy segítse és ösztönözze a Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban. A gyűjtés társszervezője az említett szervezet egyetemi szekciója, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség. Barkóczi Csaba, elnök, Kosztolányi Dezső Céltársulás: „Az egykori Jugoszlávia területén élő magyar közösségeket szeretnénk elsősorban támogatni. A Délvidéket elsősorban, a Horvátország területén élő magyarságot, valamint a Szlovénia területén élő magyarságot, bár nem beiskolázási szempontból, de nem mellékes a Bosznia-Hercegovina területén élő diaszpóra sem.”



akcióba besegített a szintén pécsi Határainkon Túli Magyarságért Alapítvány is. Bokor Béla, az alapítvány elnöke elmondta: „Egyetemi oktatóként büszke is vagyok, hogy a fiatalok a barátságot olyan célokra tudják felhasználni, amelyek üzeneteket hordoznak az itt élő kisebb számú magyarság számára.”A Pécsről érkezett delegáció az ajándékátadás után nem sietett haza. A hétvégén Bácsfeketeheggyel és az itt élők hétköznapjaival ismerkednek meg.

Most

13:35, Frissítve: 13:44

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.
11:34, Frissítve: 13:47

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.