Ugrás a tartalomra

A cukorbetegség megelőzésére hívták a fel az óbecseiek figyelmét (videó)

2016.09.29
14:10
Rohamosan terjed a diabétesz az egész világon, Szerbiában 630 ezerre teszik a cukorbetegek számát
Rohamosan terjed a diabétesz az egész világon, Szerbiában 630 ezerre teszik a cukorbetegek számát. Az óbecsei cukorbetegek egyesülete mai rendezvényén elsősorban a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.Alsósok futóversenyével kezdődött a cukorbetegek óbecsei egyesületének csütörtöki programja, majd csoportos sétákkal hívták fel a figyelmet a diabétesz megelőzésének fontosságára. A rendszeres mozgás nagymértékben csökkenti a betegség kockázatát. Annak viszont, aki már megbetegedett, ennél többet kell tennie egészsége érdekében. Dobos János tíz éve küzd a betegséggel.„Ez egy kötelesség, mindennap beszedni a gyógyszert, és ha nem, akkor emelkedik a cukorszint”A fejlett országok lakosságának közel egynegyede a cukorbetegség előtti állapotban van. A rendszeres vércukorszint-mérés a legfontosabb a megelőzésben. Óbecsén a vérnyomás, a testsúly és a magasság mellett ezt az értéket is megmérték az ápolók. Kaćanski Mladen: „Rendszeresen járok Óbecsén ezekre az ellenőrzésekre, de az Egészségházba is, úgyhogy odafigyelek az egészségemre.” 



Óbecsén 3600 cukorbeteget tartanak nyilván. A becslések szerint legalább kétszer ennyien lehetnek azok, akiknél még nem diagnosztizálták a betegséget. Az egyesület rendezvényein elvégzett közel 500 mérésből nagyjából húsz személy esetében ilyenkor mutatják ki először a diabéteszt. Ivanović Radoslav, elnök, Cukorbetegség Elleni Harc Egyesülete, Óbecse: „Ezek jó lehetőségek arra, hogy fény derüljön a megemelkedett értékekre, ilyenkor a betegeket továbbküldjük az egészségházba kezelésre. Amennyiben szedik a gyógyszert, egészségesen táplálkoznak és fizikailag is aktívak, a betegeknek nem lesz gondjuk a vércukorszintjükkel, illetve a cukorbetegséggel.”Az óbecsei cukorbetegek egyesülete évente kétszer szervez ilyen programot. A következő jövő év áprilisában várható.
Óbecse
cukorbetegség
Cukorbetegség Elleni Harc Egyesülete

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.