Ugrás a tartalomra

Leváltások és kinevezések a szabadkai VKT ülésén (videó)

2016.11.24
10:32
Több személyi kérdésről is döntöttek ma a képviselők a szabadkai Városi Képviselő-testület ülésén
Több személyi kérdésről is döntöttek ma a képviselők a szabadkai Városi Képviselő-testület ülésén. A Palics-Ludas, a Palics Park, a Gázművek és a Vízművek és Csatornázási Közvállalat élére is új megbízott igazgatókat neveztek ki. A városi helyi közösségek kérdése nem került napirendre az ülésen.Önálló városi községek kialakítására nyújtott be javaslatot a Mozgalom a Polgári Szabadkáért képviselőcsoport. Szerintük ez megoldaná Bajmok, Csantavér és Palics lakosainak problémáját.Maglai Jenő, a Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakicóvezetője:  "Van egy javaslat, ami már egy régebbi elképzelés, de eddig senkinek nem volt politikai bátorsága, hogy napirendre tűzesse, ez pedig arról szól, hogy alakuljanak meg a városi községek, tehát Palics, Csantavér és Bajmok, decentralizáljuk Szabadkát, adjunk bizonyos hatásköröket ezeknek a községeknek és adjunk költségvetést ezeknek a községeknek. Azt gondoljuk, hogy ezáltal ezt a folyamatot, ami a leépülésnek a folyamata és jelen van, le lehetne lassítani vagy meg lehetne állítani."



beadvány napirendre sem került, mert a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt képviselői úgy látták, hogy jelenleg nincsenek meg a feltételek a városi községek kialakítására. Horvát Tímea, alpolgármester (VMSZ): "Azt tudni kell, hogy 2012-ben a Vajdasági Magyar Szövetségnek volt egy ilyen javaslata, amikor a feltételek jobban megérettek erre. Maglai Jenő volt nem csak a szabadkai városi szervezet elnöke, hanem 2014-től Szabadka Város polgármestere is. Azt gondolom, hogy ezt a kezdeményezést akkor jobban véghez lehetett volna vinni."A VKT 6. ülésén felmentették a Palics Park, a Palics-Ludas, a Gázművek, a Vízművek és Csatornázási Közvállalat igazgatóját is.Bogdan Laban, polgármester (SZHP): "Egyes igazgatók lemondtak, valakinek lejárt a megbízása, tehát ma néhány új igazgatót nevezünk ki, természetesen megbízott igazgatókat. Ezután, hat hónap múlva pályázatokat írunk ki és úgy választjuk meg őket. Egy eset van,amiben a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség kezdeményezett. A Palics-Ludas Közvállalat igazgatója véleményünk szerint nem jól végezte a munkáját, mert számos botrány volt a vállalat körül az elmúlt egy-két évben, ezért azt gondoljuk, hogy le kell őt váltanunk."A Palics Park Kft. élére Nebojša Darabošt, a Palics-Ludas Közvállalat megbízott igazgatójának Dobó Mártát, a Gázművek megbízott igazgatójának Ződi Ildikót, a Vízművek és Csatornázási Közvállalat megbízott igazgatójának pedig Sugár Györgyöt nevezték ki.A szabadkai képviselő-testület ülésén a Pannon RTV szerkesztőjét, Vadlövő Gabriellát nevezték ki az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja Tanácsa tagjának. Kolléganőnk Siflis Zoltán filmrendezőt váltja a tanácsban. A Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Tanácsába is új tagokat választottak. Emellett a szabadkai városi képviselő-testület iskolaszéki tagokat nevezett ki több szabadkai általános iskolában és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban.
Szabadka
VKT
leváltás
gázművek
kinevezés
képviselő-testület
Palics Park Kft.
Vízművek

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.