Ugrás a tartalomra

Teljesen felújították a magyarkanizsai vásárteret

2017.03.06
14:45
A magyarkanizsai vásártér rendezett környezettel, megújult külsővel várja az idény kezdetét
A magyarkanizsai vásártér rendezett környezettel, megújult külsővel várja az idény kezdetét. A 2015-ös állapotok óta, amikor a vásárteret és környékét az illegális bevándorlók lepték el, jelentős beruházások valósultak meg.Csendír Viktor a vásártérhez vezető utcában lakik. Nap mint nap eljár mellette. Eljárt akkor is, amikor teli volt migránsokkal és töménytelen szeméttel.magyarkanizsa vasarter migransCsendír Viktor, Magyarkanizsa: „Hála istennek, ez a helyzet megjavult, eltűnt a szemét. Fákat ültettek, rendezték a környezetet, alakul szépen, kerítést húztak. Szerintem most már tényleg alkalmas akár rendezvények megtartására is. Reméljük, hogy visszaköltözik az élet a vásártérre.”magyarkanizsa vasarter rendbehozvaA migráns pihenőközpont felszámolását követően a helyi közösség a USAID és az ENSZ Fejlesztési Ügynökségének támogatásával látott hozzá a vásártér rendezéséhez. A mintegy 7 millió dináros támogatásból rendbe tette a terepet, utakat, vízforrásokat épített ki, körbekerítette, szétválasztotta a jószágvásárt a kirakodóvásártól, parkolóhelyeket alakított ki, és nagyméretű fásításba fogott. Az idén valószínűleg elkészül egy rendezvénycsarnok, amit télen korcsolyapályának lehet majd használni, de további tervek is vannak.Lackó Róbert, elnök, Magyarkanizsa HK: „Ezek között van egy nagyon bátor és merész elképzelés, egy kajakpálya itt, a vásártér szélén, ahol olyan talaj van, ami megengedi azt egy horgásztóval együtt, valamint szeretnénk itt egy állandó színpadot, szeretnénk a lovasbemutatóknak a hátsó részt megoldani, és hát egy élménypark.”Az idei első magyarkanizsai jószág- és kirakodóvásárra tehát április 23-án kerül sor. Remélhetőleg akkor jobb idő lesz, mint most, és a gazdag programmal dúsított rendezvény sok embert vonz majd ide, a felújított vásártérre.
felújítás
Magyarkanizsa
vásártér

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.