Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Számítástechnikai képzés a szépkorúak számára (videó)

2017.03.24
17:01
Újabb sikeres számítástechnikai képzés zárult le tegnap a szépkorúak részére Magyarkanizsán
Újabb sikeres számítástechnikai képzés zárult le tegnap a szépkorúak részére Magyarkanizsán. A Cnesa Oktatási és Művelődési Központ szervezésében ezúttal tizennégy 55 év feletti személy ismerkedett meg a számítógéphasználat alapjaival.A 40 órás képzés, amelyet Magyari Attila informatikus tartott meg februárban kezdődött. A hallgatók a csütörtöki vizsga után vették át a tanfolyam elvégzését igazoló elismervényt. Bagi János friss nyugdíjasként szánta rá magát a tanulásra.Bagi János, résztvevő, Magyarkanizsa: „Célom az volt, hogy én is több mindent megtudjak a számítógép kezeléséről, az alapfogalmakról, a kifejezésekről, angol, magyar környezetben. Sajnos az otthoni segítség nem ér rá sokszor hogy kisegítsen bizonyos műveletek elvégzésében, itt legalább egy alapot megtanultunk, amiből lehet építkezni. ”



intézménynek volt saját programja is erre a kézésre, de aztán ráakadtak egy magyarországi partnerre, akivel közösen pályáztak az idősebbek informatikai képzésére.Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa OMI, Magyarkanizsa : „Sikerült pályázati pénzeket hozni és az ő programjukat, ami Magyarországon Szépkorúaknak informatikai képzés címen akkreditált program is, egy országosan elismert program, azt valósítottuk meg a múlt év végén.”A nagy érdeklődésre való tekintettel az intézmény hamarosan újabb informatikai képzést indít a szépkorúak részére.
Magyarkanizsa
képzés
számítástechnika
szépkorúak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.