Ugrás a tartalomra

Húsvéti Fesztivál Csókán (videó)

2017.04.08
16:34
Első ízben rendezték meg Csókán a Húsvéti Fesztivált, amelyre, a hűvös idő ellenére is, sokan ellátogattak
Első ízben rendezték meg Csókán a Húsvéti Fesztivált, amelyre, a hűvös idő ellenére is, sokan ellátogattak.        Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton a csókai Öreg park. A gyerekek kézműves-foglalkozásokon különböző tojásfestési technikákat próbálhattak ki, valamint húsvéti díszeket készítettek. Emellett különféle játékokban is részt vettek. Becskei Babett, résztvevő: „Össze kellett gyűjteni a tojást, adogatni kellett, meg ragasztani a tojásra.”Kónya Attila, résztvevő: „Olyat játszottunk, hogy a lufit az orrunkkal kellett tartani, minél tovább.”A szervezők fontosnak tartották a rendezvény megszervezését, ugyanis Csóka községben régóta nem volt ehhez hasonló esemény. Horváth Noémi, megbízott igazgató, Csóka Művelődési és Oktatási Központ: „Ez egy hiánypótló rendezvény volt, éveken át nem szerveztünk ilyet szabadtéren, nem volt a gyerekeknek lehetőségük, hogy mindannyian, az ovisok és az iskolások együtt játszhattak volna és készülhettek volna a húsvétra.”



kreatív foglalkozások és a játékok mellett a gyerekek nyuszit is simogathattak.  
húsvét
Csóka
gyerekprogram

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.