Ugrás a tartalomra

Megváltozott a magyar nyelv státusa a Beregszászi járásban

2012.09.19
07:33
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását. A döntés értelmében a jövőben a járási tanács határozatait mind a testület internetes honlapján, mind az újságjában két nyelven, ukránul és magyarul teszik közzé.A magyar nyelvet is használják majd az önkormányzati ügyintézésben, konferenciákon, gyűléseken, és magyarul is közzéteszik a hivatalos közleményeket. A nyomtatványok, űrlapok, pecsétek, feliratok magyar nyelven is elkészülnek majd. A 2001-es ukrajnai népszámlálás adatai szerint a Beregszászi járás 54 ezer fős lakosságának 76 százaléka magyar nemzetiségű.
Ukrajna
nyelv
státusz

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.