Ugrás a tartalomra

Kinn tüntettek, benn szavaztak

2012.11.08
10:34
Radikális baloldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel szerda este Athénban
Radikális baloldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel szerda este Athénban. Lángba borult egy rendőrségi épület és egy árusító pavilon is. Százezren vonultak a parlament elé, ahol a képviselők a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által megszabott újabb gazdasági szigorító intézkedésekről döntöttek. Az ülést a zavargások miatt többször is megszakították, míg végül éjjel, csekély többséggel megszavazták a költségvetési megszorító csomagot. Ennek keretében csökkentik a nyugdíjakat és az állami alkalmazottak bérét, lefaragják az egészségügyi kiadásokat és több munkavállalói jogot, illetve kedvezményt megvonnak. (MTI, Hvg.hu) Sztrájkolnak a görögök2012.11.07. 09:34A megszorító intézkedések miatt tüntetnek Görögországban. Athénban több mint 35 ezer, Szalonikiben pedig mintegy 20 ezer ember vonult az utcára a kormány intézkedései miatt. A tüntetés teljes rendőrségi készültség mellett zajlott. A görög parlament ma dönt a következő két évre vonatkozó 13,5 milliárd eurós költségcsökkentésről és az adóemelésekről. Ezért várhatóan ma még nagyobb tömegek vonulnak az utcákra. A tüntetéssel egy időben kétnapos általános sztrájk kezdődött Görögországban a két legnagyobb szakszervezeti szövetség felhívására. (MTI)

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.