Ugrás a tartalomra

Meghalt egy migráns kislány a görög szigeteknél

2015.09.19
22:09
Nyolc mentőakcióban 2200 migránst mentettek meg Líbia partjai közelében a Földközi-tengeren szombaton, miközben ugyanazon a napon Leszbosz görög sziget közelében egy kislány vízbe fúlt és többen eltűntek - közölték segélyszervezetek és a helyi hatóságok
Nyolc mentőakcióban 2200 migránst mentettek meg Líbia partjai közelében a Földközi-tengeren szombaton, miközben ugyanazon a napon Leszbosz görög sziget közelében egy kislány vízbe fúlt és többen eltűntek - közölték segélyszervezetek és a helyi hatóságok. Az egyik legnagyobb szombati mentőakcióban legkevesebb 750 migránst mentett ki a tengeren hánykolódó három kisméretű hajó fedélzetéről a Földközi-tengeren, a líbiai partok térségében az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi segélyszervezet.Előző nap ugyancsak több száz menekültet helyeztek biztonságba hasonló bárkákról a líbiai partoknál, de hét embert már holtan találtak meg, köztük egy gyereket. Szombaton egy öt év körüli szíriai gyerek meghalt, 13 ember pedig eltűnt a görögországi Leszbosz szigete közelében. A parti őrség 11 túlélőt szállított partra. (MTI)

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.