Ugrás a tartalomra

Kiújultak a harcok Aleppóban

2016.12.14
13:32
2020.02.17
17:30
Néhány órás tűzszünet után kiújultak a harcok Aleppóban
Néhány órás tűzszünet után kiújultak a harcok Aleppóban. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű civil szervezet információi szerint a kormányerők és szövetségeseik kezdték bombázni a lázadók kezén lévő kis területet. Moszkva azonban azt állítja, hogy a felkelők megpróbáltak áttörni a kormányerők állásain, és erre válaszoltak bombázással. Ez az a kelet-aleppói negyed, ahonnan a felkelők és az Aszad-csapatok megállapodása szerint szerda hajnalban evakuálni kellett volna a civileket és a fegyveres csoportok tagjait. Erre azonban nem került sor, annak ellenére, hogy a város szélén több tucat busz várakozik. A felkelőkhöz közel álló Orient TV tudósítása szerint elképzelhető, hogy csak csütörtökön kezdődik meg a kimenekítés. (euronews)
harcok
kimenekítés
bombázás
Aleppó

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.