Ugrás a tartalomra

Több száz delfin pusztult el Új-Zéland partjainál (videó)

2017.02.10
13:13
Helyi lakosok, természetvédők és kormánytisztviselők százai próbálnak az idővel versenyt futva megmenteni mintegy száz hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfint Új-Zéland Déli-szigetén
Helyi lakosok, természetvédők és kormánytisztviselők százai próbálnak az idővel versenyt futva megmenteni mintegy száz hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfint Új-Zéland Déli-szigetén. Több mint négyszáz delfin vetődött itt partra, nagyjából háromszáz időközben már elpusztult. A maradék megmentéséért az idővel versenyeznek péntek reggel óta az önkéntesek. Megpróbálják újra vízre helyezni az állatokat. A tudomány egyelőre még keresi a magyarázatot a jelenségre, hogy miért vetik magukat időről időre csapatostul partra delfinek és más cetfélék. Egyes elméletek szerint az idős, beteg állatok végeznek így magukkal, de ez egy ilyen tömeges partra vetődés esetén kizárható. (kép:Tanjug/AP)



új-zéland
delfinek

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.