Ugrás a tartalomra

Végső csata Moszulért

2017.02.20
10:21
Az iraki hadsereg hadműveletet indított, hogy teljesen visszafoglalja Moszult
Az iraki hadsereg hadműveletet indított, hogy teljesen visszafoglalja Moszult. A város nyugati részét még mindig a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ellenőrzi. Az iraki kormányerők és a velük szövetséges milíciák az Egyesült Államok vezette koalíció légi támogatásával októberben indítottak támadást Moszul ellen. A keleti városrészt januárban sikerült felszabadítani. Az új offenzíva kezdetét vasárnap hajnalban jelentette be az iraki miniszterelnök. Az iraki légierő gépeiről szombaton szórólapokat dobtak le, hogy tájékoztassák a Moszulban rekedt több mint 600 ezer embert a közelgő ostromról. A nyugati városrész visszafoglalása nehéznek ígérkezik a sűrűn lakott szűk utcák miatt. Az iszlamisták öngyilkos merényletekkel is akadályozzák az ostromot. (euronews, fotó: Tanjug/AP)
Iszlám Állam
Irak
Moszul

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.