Ugrás a tartalomra

Van-e értelme a szelektív gyűjtésnek?

2017.10.08
19:52
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Temerinben nem tudni, ki szállítja el a polgárok által összegyűjtött PET palackokat.

A helyi kommunális közvállalat ugyanis 2016-ban saját befektetésből megindította a palackok szelektív gyűjtését. Első megoldásként rácsos gyűjtődobozokat helyeztek el a község számos pontján. A jól működő gyűjtőhelyek többségét azonban a tavalyi év végén beszüntették. A temeriniek csak annyit tapasztalhattak, hogy az utcákon időként PET jelzésű teherautók haladnak át, illetve szintén időszakosan, a kommunális közvállalat logójával felcímkézett szemeteszsákokat találnak kapujukon és környékén.

Előzőleg a közvállalat egy magánvállakozót bízott meg a PET palackok kezelésével, ám egy ideje már saját eszközökkel végzi ezt a tevékenységet – mondta Gusztony Andrástól. A községi tanács környezetvédelemmel megbízott tagja kiemelte, hogy személyesen nincs megelégedve azzal, ahogyan a dolgok történnek, ugyanis a palackok nem kerülnek újrahasznosításra, hanem csak gyűlnek a kommunális közvállalat telepi telephelyén.

A PET palackok gyűjtését és elszállítását illetően az illetékes helyi kommunális közvállalat többszöri megkeresésünkre sem válaszolt. A több hónapos kitartó utánajárás alatt annyi derült ki, hogy időnként a helyi közvállalat honlapján megjelenik egy-egy értesítés arról, hogy a következő héten a háztartási szemét mellé a külön gyűjtött PET palackokat is kitehetik a temeriniek a házaik elé, ugyanis feltehetően azokat is el fogják szállítani.

Temerin
PET palackok
elszállítás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.