Ugrás a tartalomra

Ezen napon a vonult be Szabadkára a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg

2017.10.10
10:21
2017.10.10
13:49
1944. október 10-én a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg egységei, közöttük az első szabadkai partizánbrigád.

Hetvenhárom évvel ezelőtt ezen a napon, 1944. október 10-én vonultak be Szabadkára a második világháború során a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg egységei, közöttük az első szabadkai partizánbrigád is, a Vörös Hadsereggel karöltve.

Az évfordulón Bogdan Laban Szabadka polgármestere Oroszország szerbiai nagykövetét, Alekszandr Csepurint fogadta a Városházán. A zárt ajtók mögötti megbeszélést követően díszülésen vettek részt. Ezt követően a Fasizmus áldozatainak emlékművénél és a pravoszláv temetőben koszorúzással emlékeztek erre a napra.

Szabadka
koszorúzás
fasizmus

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.