Ugrás a tartalomra

Megbékélési megállapodást kötött a két palesztin szervezet, a Hamász és a Fatah

2017.10.12
10:00
Forrás
MTI
A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista palesztin szervezet megállapodásra jutott a politikai megbékélésről riválisával, a Ciszjordániát kormányzó, mérsékeltnek tekintett Fatah mozgalommal.

A Palesztin Tájékoztatási Központ beszámolójában a Hamász médiahivatalának egy tagját idézték, de részletekkel nem szolgáltak. Annyit jelentettek be csupán, hogy csütörtök délben sajtóértekezleten ismertetik a megállapodást az egyiptomi fővárosban, Kairóban, ahol az egységtárgyalások folytak.

Iszmail Haníje, a Hamász politikai vezetője bejelentette, hogy a két napon át folytatott kairói megbeszéléseken Egyiptom közvetítésével sikerült megállapodásra jutniuk.

A Jediót Ahronót című izraeli újság hírportáljának értesülése szerint a megbékélés első menetében csak civil, közigazgatási megállapodások születtek, vagyis a felek nem tárgyaltak a legkényesebbnek tekintett kérdésről: a Hamász katonai szárnyáról, annak esetleges lefegyverzéséről

Hamász
Fatah
Kairó
megbékélés

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.