Ugrás a tartalomra

Konzuli fogadónapot tartottak Adán

2017.10.17
16:35
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Száztízen adták át a magyar állampolgárság egyszerűsített úton történő megszerzésére irányuló kérelmüket az Adán megtartott kihelyezett konzuli fogadónapon.

Ada községben továbbra sem csökken az érdeklődés a magyar állampolgárság egyszerűsített úton történő megszerzése iránt. Bakos Nándor régóta szeretne magyar állampolgárrá válni. „Úgy képzelem el, ha magyar vagyok, akkor legyek magyar állampolgár, és ha szavazásra hívnak, vagy értesíteni fognak, akkor jelentkezek.”

Bakos Nándorhoz hasonlóan Pesznyák Mihály is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson. „Szeretnék, hogyne szeretnék, mert érdekel a magyar nemzet sorsa, szeretnék én is választani, ha lehet.”

Erre azonban kizárólag akkor nyílik lehetőségük, ha regisztrálnak a választói névjegyzékbe. Czikajló Gergely, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Minden magyar állampolgárt, aki választójogával élni kíván, kérünk, hogy jelentkezzen a szabadkai főkonzulátuson, és ha eddig még nem regisztrált, akkor regisztráljon a választói névjegyzékben való részvétel iránt, mert csak ebben az esetben fogja tudni leadni a szavazatát a pártokra, hiszen a külföldön élő magyar állampolgárok pártokra szavazhatnak majd az országgyűlési választásokon.”

A választói névjegyzékbe online formában is felvételt lehet kérni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, vagy személyesen Magyarország Belgrádi Nagykövetségén és Szabadkai Főkonzulátusán, illetve a kihelyezett konzuli fogadónapokon.

Adán az idén ez volt az utolsó kihelyezett konzuli fogadónap. Ebben az évben még hat ilyen fogadónapot tartanak a szabadkai főkonzulátus munkatársai. Ezek helyszínei Kúla, Zenta, Magyarkanizsa, Újvidék, Péterréve és Zombor lesznek.

Ada
konzuli fogadónap
magyar állampolgárság

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.