Ugrás a tartalomra

Diplomatastátust kért a niši orosz–szerb humanitárius központ dolgozóinak az orosz nagykövet

2017.10.17
19:50
2024.03.19
08:51
Forrás
Magyar Szó
A szerb köztársasági elnök kitért a határozott és azonnali válaszadás elől.

Oroszország ismét diplomatastátust kért azon állampolgárai számára, akik a niši orosz–szerb humanitárius központban dolgoznak. A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint Alekszandr Csepurin orosz nagykövet ma Belgrádban találkozott Aleksandar Vučić államfővel, akitől a humanitárius központban dolgozók számára diplomatastátust kért, mert - mint mondta - az ott végzett munka megköveteli ezt. A szerb köztársasági elnök kitért a határozott és azonnali válaszadás elől, annyit mondott: a függetlenség és a katonai semlegesség politikáját követve Szerbia továbbra is jó kapcsolatra törekszik Oroszországgal. Az Egyesült Államok többször is aggodalmának adott hangot a központtal kapcsolatban, Washington szerint ugyanis a Nišben található intézmény közel fekszik a NATO-tag Bulgária, valamint az amerikai támaszponttal rendelkező Koszovó határához, így könnyen kémközponttá válhat. Moszkva számos alkalommal tagadta, hogy a jótékonyságért felelős központ megfigyelést végezne.

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.