Ugrás a tartalomra

A velebiti asszonyok készítik a legfinomabb ajvárt

2017.10.18
14:02
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Sokobanja volt a házigazdája az idei Ajvár-bajvívó szerbiai döntőjének, ahol az előzetes versenyek 31 győztes csapata versengett a Szerbia legjobb ajvára címért.

A magyarkanizsai községben Velebiten szervezték meg a helyi versenyt, ahonnan a Frau Gabriela nevű magyarkanizsai, többségében velebiti származású tagokból álló csapat harcolta ki az országos döntőn való részvétel jogát. Ők az országos megmérettetésen is a legjobbnak bizonyultak. Frau Gabriela csapata nem akármilyen ajándékban részesült az eredményért, hangzott el a sajtótájékoztatón.     

Biserka Čobanov, csapatkapitány, Frau Gabriela, Szerbia legjobb ajvárfőző csapata, Magyarkanizsa: „Kaptunk egy tűzhelyet, kaptunk 25 ezer dinárt, annyi kilogramm ajvárt, ahány kiló vagyok én, Bakina Tajna nevűt. Majd gyártják a Bakina Tajna ajvárt úgy, hogy rá lesz írva a receptünk és a nevünk, Frau Gabriela.”

Ajvár
Sokobanja
Frau Gabriela
Velebit

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.