Ugrás a tartalomra

Oktoberfest, újvidéki recept szerint

2017.10.21
10:28
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Igazi német hangulat övezte be az Újvidéki Vásár Master csarnokát, ugyanis ha csak két napra is, de bajoroszági mintára sörfesztivált, azaz Oktoberfestet rendeztek a sörkedvelőknek.

A hazai nagyipari gyártók mellett a kézműves sörkészítők is bemutatkozhattak. Hajnalig tartó koncertek, több száz hektoliter sör, németországi hangulat – ez jellemezte az Újvidéken másodszor megrendezett Oktoberfestet. A fesztivál első napján rengetegen voltak kíváncsiak a külföldi és kézműves sörökre, és mindenre, ami egy sörfesztivállal együtt jár. Dulics Sándor, látogató, Újvidék: „Nagyszerű a hely, a hangulat, tavaly is meg most is.Nekem tetszett ez a bajorországi sramli zene, amivel kezdtek.”

Sokféle italt lehetett megkóstolni, a modern technológiának köszönhetően ugyanis nem csak komlóból lehet sört készíteni. Sörös Nándor, látogató, Tiszakálmánfalva: „Rendszeresen látogatom a sörfesztiválokat, főleg Újvidéken. Minden évben megyek, voltam már négyszer. A hazai söröket szeretem próbálgatni.”

Mirosalv Gašpar, látogató, Újvidék: „Tavaly is voltam. A hangulat miatt jövök, szeretem az ilyen barátkozásokat, megiszunk egy-két pohár sört, tetszik.”

A rendezvény még nem mondható hagyományosnak, de a nagy népszerűség miatt hagyományt lehet belőle teremteni – mondta Aleksander Jung, a belgrádi német nagykövet helyettese. „Egyrészről a német sör és a gasztronómiai különlegességek, másrészről pedig a híres szerb ünneplés egyvelege teszi ezt a rendezvényt különlegessé.”

Az ünnepséget söröshordólékeléssel nyitották meg, a nedű fogyasztása közben pedig a turisztikai lehetőségeket taglalták az illetékesek. Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Ez a rendezvény is alátámasztja azt, hogy Újvidéknek gazdag idegenforgalmi kínálata van, ezért a turisták száma évről évre nő. Az első kilenc hónapban sikerült megvalósítanunk az idegenforgalomból beérkező tervezett költségvetés több kilencven százalékát.”

Az újvidéki Oktoberfesten a jó sörök és a finom falatok mellett több hazai együttes zenéjét is élvezhették a látogatók.

Oktoberfest
Újvidék
sörfesztivál

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.