Ugrás a tartalomra

A szerbiai fogathajtó bajnokság utolsó fordulóját tartják Kelebián

2017.10.21
12:35
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai fogathajtó bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulóját tartják ezen a hétvégén a Kelebiai Ménes versenypályáján.

A szombati versenynapon 18 szerbiai fogathajtó állt rajthoz. Díjhajtásban, illetve akadályversenyben mérték össze az ügyességüket. Közülük hatan vannak, akik mindhárom versenyszámban, azaz a holnapi maratonhajtást is beleértve a Szerbia bajnoka címért versenyeznek. Ez ugyanis a szerbiai bajnokság ötödik, egyben záró fordulója. Vasárnap pedig bajnokot avatnak a 2017-es évre.

A házigazda, Keresztes Teréz, a bajnokság egyetlen női versenyzője az előző négy fordulót sorozatban megnyerte, így már senki sem érheti utol.

Keresztes Teréz, versenyző, Favory Ménes, Kelebia: „Tétje nincs, mert azt mondják, a szabályzat azt írja, hogy az öt fordulóból a négy legjobb helyezést elért eredményt számítják, én az elmúlt négy fordulót nyertem, de hát azért nagyon nagy tétje van, mert végig kell menni.”

A díjhajtásra való felkészülés nagyon sok munkát igényel – mondta Bunford Olivér, a szabadkai Bunford Ménes versenyzője. „Naponta a lovakat be kell fogni, legalább két és fél, három órát kell őket együtt hajtani, főleg lépésben, lassú ügetésben, nyugtatni kell a lovakat. Ez a versenyszám arról szól, hogy a lovak mennyire elengedettek, mennyire tudnak együtt mozogni és mennyire szófogadóak.”

Milana Nović, a szerbiai fogathajtó bajnokság 5. fordulójának titkára szerint fontos, hogy Szerbiának idén először volt képviselője a világversenyen. „Keresztes Teréz egy hónappal ezelőtt részt vett a világbajnokságon Lipicán, figyelemre méltó eredményével szépen képviselte Szerbiát és büszkeséggel tölt el, mert ez egy óriási előrehaladás a fogathajtó és egyáltalán a szerbiai lovas sport történetében.”


A szerbiai fogathajtó bajnokság ötödik fordulójában díjhajtásban taroltak a házigazdák: harmadik lett Berényi Ákos, a kelebiai Favory Ménes hajtója, második a pancsovai Kremen versenyzője, Milan Gaković és első Keresztes Teréz, ugyancsak a kelebiai Favory Ménes színeiben.

Az akadályhajtó versenyben is eredményt hirdettek ma késő délután. Harmadik lett Faragó Béla, a kelebiai Favory Ménes versenyzője, második Dragan Trnjakov, a nagybecskereki Quarter Lovasklub hajtója és első Bunford Olivér, a szabadkai Bunford Ménes lovasa. Vasárnap délben a maratonhajtással, majd pedig a 2017-es év szerbiai fogathajtó bajnokának kikiáltásával zárul a rendezvény.

 

szerbiai fogathajtó bajnokság
utolsó forduló
Kelebiai Ménes versenypálya

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.