Ugrás a tartalomra

Természeti katasztrófa fenyegeti Japánt

2017.10.21
13:44
2024.03.19
08:32
Négyes erősségű tájfun közelít Honsúhoz, az ország fő szigetéhez.

A helyi meteorológiai intézet szerint a heves esőzések, a viharos erejű szél következtében árvíz és heves hullámok várhatók. Az ország déli szigetén, Okinaván hatvan hajójáratot töröltek. Arra figyelmeztetnek, hogy a szezon 21. trópusi vihara akár 13 méter magas hullámokat is kiválthat. A szél erőssége a tengeren elérte az óránkénti 250 kilométeres sebességet. Jelenleg Okinavától keletre tombol, az ország fővárosát, Tokiót hétfőre éri el, bár akkorra várhatóan már egyes erősségűre gyengül. Japánban vasárnap előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Mivel attól tartanak, hoogy a rossz idő esetleg egyes választókat elriaszt majd a részvételtől, Okinava és Hjogo hatóságai egyes távoli szigeteken előrébb hozták a voksolás idejét a tájfun miatt.

Japán
tájfun

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.