Ugrás a tartalomra

Fellebbez a Vajdasági Magyar Diákszövetség

2017.10.24
16:43
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Felső Bíróság múlt pénteken másodszor hozta meg azt az elsőfokú ítéletet, amely szerint a Jogi Karon nem történt diszkrimináció.

A szervezet még 2015-ben indított eljárást az újvidéki Jogtudományi Kar ellen, mivel az intézmény a tartományi szintű rendelet ellenére sem volt és azóta sem hajlandó magyar nyelven is lehetővé tenni a felvételi vizsgát. Az újvidéki Felső Bíróság múlt pénteken másodszor hozta meg azt az elsőfokú ítéletet, amely szerint a Jogi Karon nem történt diszkrimináció. A VaMadisz elnöksége hétfő este hosszas ülésezés után döntött úgy, hogy folytatják a harcot.     

Sóti Attila, elnök, VaMaDisz: „Ezt a döntést azért hoztuk meg, mert egyrészt merünk abban reménykedni, hogy a másodfokú ítélet ismét számunkra, illetve az igazság számára pozitív kimenetelű lesz. Reménykedünk abban, hogy tud majd születni egy megfelelő döntés, és hogy az igazság győzni fog. Tehát úgy döntöttünk, hogy nem adjuk fel a küzdelmet. Nagyon örülünk annak, hogy az elmúlt napokban az ítélethirdetés óta a legközvetlenebb szakmai partnereink is a támogatásukról biztosítottak. Úgy érezzük, hogy van egy biztos hátterünk, amellyel ezt az ügyet végig tudjuk vinni.”

Vajdasági Magyar Diákszövetség
Jogtudományi Kar
Felső Bíróság
Újvidék

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.