Ugrás a tartalomra

Digitalizálták a Grimm testvérek írásait

2017.10.26
12:06
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Az internetes oldalon a Grimm testvérek 2380 levele, több mint 580 kézirata és egyéb dokumentuma található.

Digitalizálták a Grimm testvérek írásait, leveleit és egyéb dokumentumait. A Kasseli Egyetem szerint ez az első portál, amely kizárólag Wilhelm és Jacob Grimm életével és munkásságával foglalkozik. Az internetes oldalon a Grimm testvérek 2380 levele, több mint 580 kézirata és egyéb dokumentuma található. A honlap a különböző gyűjtemények digitalizált műveit kapcsolja össze és tematikusan strukturálja, ugyanakkor a laikusok is célzottan informálódhatnak a segítségével. A portál használata ingyenes. A gyűjteményben megtalálhatók a levelek mellett képek, cikkek és vizitkártyák is. Jelenleg a portál 54 ezer digitalizált oldalt tartalmaz, de folyamatosan bővülni fog.

Grimm testvérek
digitalizálás
portál
irtás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.