Ugrás a tartalomra

Orbán: Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön

2017.10.27
08:50
2017.10.27
09:43
Forrás
hirado.hu
Brüsszelben olyan egyeztetések folynak, amelyekkel nyomás alá akarják helyezni a közép-európai országokat kvótaügyben. „Ezt azonban nem engedjük” – mondta a magyar kormányfő.

Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön. Amelyik ezt nem teheti meg, annak az országnak vége van. Ez olyan szuverenitási kérdés, amiből nem lehet engedni – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Orbán beszélt a betelepítési kvótáról is. Elmondta, óriási nyomás volt rajta, hogy kompromisszumot kössön kvótaügyben, de sikerült azt elhárítania. A decemberi csúcson foglalkoznak majd újra a bevándorlási rendszerrel, és jövő év májusáig szeretnének lépéseket – tette hozzá. Kiemelte, Magyarország elve világos: csak az érintett tagállam mondhatja meg, ki tartózkodik a területén.

tagállam
migráns

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.