Ugrás a tartalomra

Rangos elismeréseket osztottak ki Velebiten

2017.10.27
18:51
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Két rangos, egy köztársasági és egy községi szintű elismerés átadására került sor ma délelőtt a velebiti helyi közösség illetve az ottani általános iskola épületében.

Milica Maljković munkáját jutalmazta plakettel az Ajvár bajvívó verseny belgrádi szervezőgárdája. Az elismerést az esemény szervezéséért és népszerűsítésért ítélték neki. A tervek szerint a jövő évi országos ajvárfőző döntőt Magyarkanizsa községben rendezik majd meg. Milica Maljković, tanácselnök, Velebit HK: „Talán nagy falatnak tűnik, de nagyon szeretnénk, ha ez sikerülne itt Velebiten. Meglátjuk mit mondanak rá a szervezők. Ez a mi ötletünk. Turisztikai szempontból nagy esemény lenne Magyarkanizsa számára és a mi számunkra is.”

A magyarkanizsai önkormányzat illetékesei szerint ez az esemény Velebit turisztkai fellendülését is elősegítené. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Hogyha sikerül elérni a belgrádi szervezőknél, hogy 2018-ban a központi, országos döntő Velebiten legyen, már csak annak az apropóján is, hogy ők nyerték idén a díjat, akkor a magyarkanizsai önkormányzat a szervezésnek mögé áll.”

A velebitiek mást is ünnepelhettek. A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola velebiti kihelyezett tagozata ugyanis fennállásának 90. évfordulóját ünnepli. Ennek alkalmából Pro Urbe-köszönőlevelet kapott az intézmény az önkormányzattól. Miloš Kravić, a községi képviselő testület elnöke 51 évvel ezelőtt ugyanebbe az iskolába járt.

Miloš Kravić, elnök, Községi képviselő testület, Magyarkanizsa: „Úgy működik az iskola ma is, mint 50 évvel ezelőtt, a négy osztály is ugyanabba a tanterembe jár. A különbség csak az, hogy a mi időnkben voltunk vagy harminchatan, néha negyvenen is, ma viszont csak heten vannak.”

Anđelija Cvejić tanítónő elmondta, hogy jövőre két elsős kezdi meg tanulmányait az intézményben.

Velebit
elismerések

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.