Ugrás a tartalomra

Kevés a szakorvos Óbecsén

2017.10.28
09:50
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Bár az utóbbi időben sok egészségügyi dolgozó ment el az intézményből, a létszámot tovább kell csökkenteni. Az orvoshiányt leginkább a szakellátás sínyli meg.

November elsejétől három helyett már csak egy nőgyógyász fogadja majd a pácienseket az óbecsei Egészségházban, ketten ugyanis felmondtak. Idén eddig tizenegyen, tavaly pedig huszonnégyen mentek el önként, illetve nyugdíjazás vagy ésszerűsítés miatt az Egészségházból. Jelenleg 56-an dolgoznak az intézményben, de ezt a létszámot hamarosan 43-ra kell csökkenteni. A betegek a házi orvosi ellátással elégedettek ugyan, de a szakorvosokat hiányolják.

Mladen Kaćanski, Óbecse: „Meglehetősen elégedett vagyok az ellátással, de azért panaszkodnék is, ugyanis sokat kell várakozni.”

Sandra Mesaroš, Óbecse: „Többet kell várni a belgyógyászra, mivel kevesen vannak. De most már az is gond, hogy nőgyógyászaink sincsenek, csak egy maradt, ami egész Óbecsére és a községre nagyon kevés.”

November elsejétől az eddigi három helyett már csak egy szakorvos marad a nőgyógyászaton. Kosana Nešić igazgatónő elmondta, hatékonyabb munkaszervezéssel igyekeznek majd minél több beteget ellátni. „Azon leszünk, hogy a bejelentkezés minél pontosabb és szervezettebb legyen, és azt remélem, hogy a jó szervezésnek köszönhetően sikerül majd megfelelni az igényeknek, ami nem lesz könnyű.

Az elsődleges egészségügyi ellátás azért is különösen fontos Óbecsén, mert a dél-bácskai város talán az egyetlen olyan település az országban, amelynek 50 km-es körzetében nincs kórház.

Óbecse
egészségház
szakorvos

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.