Ugrás a tartalomra

Komolyabb büntetések várnak a száguldozókra és az ittas vezetőkre

2017.10.29
10:34
2017.10.29
17:45
Forrás
Szerbiai RTV
Nemsokára elfogadják a új közlekedésbiztonsági törvényt.

Az idei év végéig, de legkésőbb 2018 elejéig elfogadja a szerb parlament az új közlekedésbiztonsági törvényt - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában Nebojša Arsov. A szerb közlekedési rendőrség vezetője elmondta, több esetben is emelkedik majd a büntetések összege. Ilyen az ittas vezetés, a megengedett sebesség nagymértékű átlépése, a biztonsági öv bekötésének elmulasztása vagy a piszkos rendszámtábla, amelyről a számok és betűk nem olvashatók le. Szavai szerint azonban lesznek olyan szabálysértések is, amelyek esetében csökken majd a büntetés összege: a megengedett sebesség kisebb mértékű túllépés esetében és az autópálya leállósávjában való haladáskor. Hozzátette, a legtöbb szerbiai közlekedési baleset oka vagy a gyorshajtás, vagy pedig az ittas vezetés.     

Nebojša Arsov, a szerb közlekedési rendőrség vezetője: „A sebességkorlátozás megszegése és az ittas vezetés a legjellemzőbb oka a baleseteknek, ezért a minisztérium úgy döntött, hogy csökkenti a megengedett alkoholszintet a vérben, 0,2 milligrammra egy milliliterben, emellett pedig egy újabb határértéket is megjelölnek, ez az erős alkoholos befolyásoltság, 0,5-től, 0,8-ig. Az ittas vezetésért növekednek a büntetések.”

 

közlekedésbiztonság
törvény
közlekedésbiztonsági törvény
szigorúbb büntetés
sebességkorlátozás
ittas vezetés
Nebojša Arsov727)

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.