Ugrás a tartalomra

Csehországban már jelentős károkat okozott a szélvihar

2017.10.29
10:45
Forrás
MTI
Egész vasárnapra vészhelyzetet hirdettek ki.

Több tízezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban az országon szombat éjféltől átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélvihar miatt. Komoly fennakadások vannak a közlekedésben is - jelentette vasárnap délelőtt a közszolgálati cseh hírtelevízió. Az ország 14 térsége közül tízben több száz problémát jelentettek a magasfeszültségű vezetékeken. Hét régióban vészhelyzetet hirdettek. Egyes helyeken a széllökések sebessége a kora reggeli órákban elérte az óránkénti 180 kilométert. A nagy erejű szélvihar számos háztetőt rongált meg középületeken és családi házakon, fákat, póznákat tépett ki. A kidőlt fák sok helyen akadályozzák a közúti és a vasúti forgalmat. A problémák miatt több tucatnyi regionális vasútvonalon, elsősorban az ország nyugati és északi régióiban leállt, szünetel a közlekedés. A cseh hidrometeorológiai intézet egész vasárnapra vészhelyzetet hirdetett ki.

Csehország
szélvihar
károk

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.