Ugrás a tartalomra

A szociáldemokraták sem díjaznák a rendkívüli választást

2017.10.29
12:29
2017.10.29
12:34
Forrás
Kurir, Tanjug
Nem lenne elég idő a megkezdett reformokat megvalósítani - mondta Rasim Ljajić.

Szerbiában sosem lehet tudni, de alapvetően nincs ok rá, hogy rendkívüli parlamenti választást írjanak ki - ezt mondta a Kurirnak Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációért felelős miniszter. A Szociáldemokrata Párt elnöke hozzátette, még azt sem tudjuk biztosan, mikor lesz a belgrádi önkormányzati választás, azt meg végképp nem, hogy lesz-e rendkívüli országos voksolás, és ha igen, ugyanakkor tartják-e majd, mint a belgrádit. Ljajić személy szerint nem ragaszkodna az előrehozott választáshoz, mert - mint mondja - ez csak lassítja a megkezdett reformokat. 1990 óta egyébként csak két kormány töltötte ki a teljes mandátumát. A kormányok átlagos működése 18 hónap.

Szerbiai Szociáldemokrata Párt

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.