Ugrás a tartalomra

Könyvvásár Topolyán

2017.10.30
19:07
2017.11.02
17:56
Forrás
Pannon RTV
Önnek mennyit ér? elnevezéssel könyvvásár nyílt a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében

Az intézményben felgyülemlett leírt régi könyvekért mindenki belátása szerinti összeget fizet, a bevételt új könyvek vásárlására fordítják. Az akció november hetedikéig tart.

Magyar és szerb nyelvű kiadványokból, a szépirodalomtól kezdve a szakirodalmon keresztül egészen a gyermekkönyvekig több száz példányból válogathatnak azok, akik ellátogatnak a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár leírt könyvek vásárára.

Az olvasás és a könyvek szerelmeseit munkanapokon 8 és 17 óra között várják az intézmény padlástermében kialakított könyvvásárra. Vannak, akik már törzsvásárlónak számítanak.

Bata Rozália, Topolya: „Kincsekre lehet itt bukkanni. Szerintem a könyvek nem veszítenek az értékükből. Lehet, hogy divatjamúltak, de nekem a régi könyvek is a szívemhez vannak nőve.”

A leírt könyvekért mindenki belátása szerinti összeget fizet.
Náray Éva, igazgató, Juhász Erzsébet Könyvtár, Topolya: „Mindenki talál magának valamit és amikor a fizetésre kerül a sor, akkor azt hiszem ez az egyetlen ilyen eset, amikor a könyvtáros megkérdezi a vásárlótól, hogy önnek mennyit ér, és akkor annyit fizet érte, tehát nyilván jelképes összegről van szó, viszont a befolyó összeget új könyvek vásárlására fordítjuk.”

A könyvvásárt külön érdekessé teszi az a kiállítás, amelyet a leírt könyvek lapjai között talált fotókból, levelekből, préselt virágokból és egyéb személyes tárgyakból állítottak össze.

Juhász Erzsébet Könyvtár
régi könyvek
könyvvásár
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.