Ugrás a tartalomra

Megnyílt Törökkanizsán a Janikovszky Éva-emlékkiállítás

2017.10.31
10:49
2017.10.31
18:17
Forrás
Pannon RTV
Az írónő életének és munkásságának legmeghatározóbb momentumait mutatja be.

A megnyitóra szervezetten érkeztek az általános iskola diákjai, akik a kiállítás mellett megtekinthettek egy kisfilmet Janikovszky Éva életéről és munkásságáról. Klonka Zsanett: „Az a kisfilm, amit vetítettek Janikovszky Éva életéről, nagyon szép volt.”

A tárlaton az író gyermekkori naplójának részletei, írógépe és díjai mellett számos egyéb különlegesség is fellelhető. Műveit 35 nyelvre fordították le. Bajúsz Szuzanna, Törökkanizsa: „Nagyon tetszett az emlékkiállítás, ugyanis már gyerekként is nagyon szerettem Janikovszky Éva műveit, kedvenc könyvem a Kire ütött ez a gyerek? volt.”

A tárlat a Móra Könyvkiadó jóvoltából jöhetett létre, harmadik állomása Törökkanizsa. Az emlékkiállítást Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg. „Aki ismeri Janikovszky Éva műveit, akár gyermekként, akár felnőttként olvasta műveit, az mind szeretettel emlékszik vissza ezekre az alkotásokra, ezekre a művekre, hiszen egyfajta cinizmussal próbálja meg gyermeki szemmel, a gyerekek oldaláról megírni az írónő azokat a mindennapi helyzeteket, konfliktushelyzeteket, amelyek fennállnak a mindennapjainkban a generációk között.”

Törökkanizsa után Topolyán lesz látható az emlékkiállítás, amely Janikovszky Éva írónő életének és munkásságának főbb momentumait mutatja be.

Törökkanizsa
Janikovszky Éva

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.