Ugrás a tartalomra

Ötvenezer euróért próbálta eladni a daytoni békeszerződést

2017.11.02
08:42
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
A 48 éves Željko Kuntošt kedden fogták el a boszniai hatóságok annak gyanújával, hogy csalással szerezte meg a dokumentumot, ám szerdán szabadon engedték, mondván: fogva tartása nem megalapozott.

Elfogták, de végül szabadlábon védekezhet az a boszniai szerb férfi, aki ötvenezer eurónak megfelelő összegért próbálta meg eladni az 1992-től 1995-ig tartó boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződés egyik - feltételezhetően eredeti - angol nyelvű példányát - adta hírül szerdán a boszniai sajtó. A 48 éves Željko Kuntošt kedden fogták el a boszniai hatóságok annak gyanújával, hogy csalással szerezte meg a dokumentumot, ám szerdán szabadon engedték, mondván: fogva tartása nem megalapozott. Az ügyészség szerint a gyanúsított 1997-ben, két évvel a boszniai háború lezárása után szerezhette meg a békeszerződés angol nyelvű példányát, amikor a boszniai szerb parlament elnökének sofőrjeként dolgozott.

Dayton
békeszerződés
boszniai
szerb

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.