Ugrás a tartalomra

A pedagógusnapot ünnepelték Zentán

2017.11.08
12:04
2017.11.08
18:00
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen részt vettek a községbeli óvodák, általános- és középiskolák vezetői, pedagógusai, valamint az alapfokú zeneiskola tanárai is.

A pedagógusokat a község általános iskolás diákjai és a zentai Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola növendékei köszöntötték alkalmi műsorral.

Mint minden szakmának, úgy a tanítóinak is meg van a maga szépsége, és ahogy minden mást, úgy ezt is szeretettel és élvezettel kell csinálni – vallják a tanárok.

Molnár Csikós Anikó, tanító, Thurzó Lajos Á. I., Zenta: „Az a szeretet, amit az ember a gyerekektől kap, azt nem lehet kifejezni. Tehát nap mint nap feltöltődök, hogy bemegyek az osztályba a gyerekek közé, függetlenül, hogy történnek mindenféle dolgok ott is, ugye, de nagyon aranyosak, hálásak tudnak lenni.”

Kálmán Róbert, fizikatanár, Stevan Sremac Á.I., Zenta: „Az, amikor látom, hogy hogyan indulunk el, és hogy végezzük az iskolaévet, vagy egy-egy szakaszt, engem ez örömmel tölt el. Látom, hogy a gyerekek előre haladnak, tanulnak, és többet tudnak akkor, amikor már egy bizonyos szakaszon túl vagyunk, mint amikor kezdtük.”

A zentai önkormányzat egész évben támogatja a község oktatási intézményeit. Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Zenta: „A pályázatok elsősorban, természetesen, az iskola és az épületeink felújítására szolgálnak, a pedagógusok továbbképzésére, a pedagógusok szakmai fejlődésére szolgálnak, és nem utolsó sorban a pedagógusok és gyermekek utaztatását is pályázzuk, ahol minden egyes pályázatnál az önkormányzat a saját részét le kell, hogy tegye.”

Az est végén kiosztották az elismerő okleveleket a 10, 20, 30 és 35 éve munkaviszonyban lévő óvó- és iskolapedagógusoknak.

pedagógusnap
Zenta
ünnepség

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.