Ugrás a tartalomra

Lebontják a texasi templomot

2017.11.11
10:36
Forrás
MTI
Nem állítják helyre, hanem lebontják azt a baptista templomot a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol a múlt vasárnap egy ámokfutó lövöldözött – jelentette be a helyi tiszteletes.

Frank Pomeroy tudatta: azt tervezi, hogy lebontatja a templomot, ahol 26 embert lelte halálát. Az áldozatok között volt a tiszteletes 14 éves lánya is. “Túl sokan vannak, akik nem akarnak már ebben a templomban imádkozni” – nyilatkozta a lelkész. Szándéka szerint imádkozásra alkalmas, csöndes kertet létesítene a helyén. Erről azonban még nem született döntés, a gyülekezet tagjait egyelőre a mély gyász foglalkoztatja. Az Egyesült Államokban többször előfordult már, hogy a tömegmészárlás után lebontották a tragédia színhelyét.

Texas
lövöldözés
templom

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.