Ugrás a tartalomra

Márton-napi kézműves foglalkozás Kispiacon

2017.11.11
10:52
2017.11.11
15:49
Forrás
Pannon RTV
Kispiacon huszonegy alsós és felsős kisdiák vett részt a ma délelőtti Márton-napi kézműves foglalkozáson, amelyet a Jókai Mór Művelődési Egyesület szervezésében tartottak meg.

A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola Móricz Zsigmond nevét viselő kispiaci kihelyezett tagozatának épületében a gyerekek egy része a papírból kivágott libáknak papírgalacsinból ragasztott tollakat, mások piros csőrű és piros, hajtogatott lábú libákat készítettek, amelyeket aztán haza is vihettek. A hatodikos Bíró Virág öt perc alatt elkészült a repülő libát ábrázoló munkájával, ami majd a szobáját fogja díszíteni.  „Először háromszögbe kellett hajtani egy lapot és meg kellett rajzolni a körvonalát, majd be kellett vagdosni a szárnyainál, utána pedig így összehajtani és kész is lett.”


A gyerekekkel négy tanító foglalkozott. Szebenyi Boglárka, osztálytanító, Kispiac: „Ma különböző papírtechnikákkal libákat készítünk Márton-nap alkalmából. A foglalkozást úgy kezdtük, hogy pár szóban meséltem a Márton-napról, a Márton-napi szokásokról. Fontos, hogy ezt is megismerjék a gyerekek.”

A Jókai Mór Művelődési Egyesület és az általános iskola közös kézműves foglalkozása a papírmunkák után népi gyermekjátékok készítésével ért véget.

 

Kispiac
Márton-nap

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.