Ugrás a tartalomra

Szijjártó: maradhasson magyar, aki bárhol a világon magyarnak születik

2017.11.12
12:06
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
1619 küldött vett részt a Fidesz 17. tisztújító kongresszusán ma Budapesten.

Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter ma a Fidesz tisztújító kongresszusán, Budapesten. Beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat. A tárcavezető a magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Riasztónak nevezte, hogy nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen. Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük - jelentette ki Szijjártó Péter. 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „A mi felelősségünk annak a biztosítása is, hogyha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, az magyar is maradhasson. Legyen az több ezer kilométerre innen, Latin-Amerika egyik eldugott csücskében, vagy legyen pár kilométerre tőlünk a Kárpátalján. Kedves barátaim, mi innen, a magyar kormányzópárt kongresszusáról is tegyük világosság a kárpátaljai testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül.”

Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt magyar nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke rámutatott: a nagy tanulság, amit mindig szem előtt kell tartani, hogy 1994-ben, bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldalnak lett végül kétharmados mandátumtöbbsége. Azaz, ha "mi darabokban vagyunk, ők pedig egységesek, vesztünk, ha mi egyben vagyunk, ők pedig darabokban, akkor nyerünk" - fogalmazott Semjén Zsolt. Rámutatott: a szövetség csak akkor lehetséges, ha az egy táborban lévők elfogadják egymást és nem tekintik szavazatkonkurenciának a másikat.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke kiemelte: a magyarságon belül a legnehezebb helyzetben az ő közösségük van. Hozzátette: a rendszerváltozás után a Fidesz volt az, amelyik a "fogai között tartva" átvitte a magyarságot a "túlsó partra". Köszönjük! - mondta a kárpátaljai magyar vezető.

A 2018-as magyarországi parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja Kövér László házelnök, aki szerint a választás tétje az, hogy "megvédjük-e, ami a miénk". A Fidesz országos választmányának elnöke kiemelte: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a tartósan növekvő jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, a közteherviselés új rendszerét, a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, a biztonságot, a kultúrát, a hitet, a nyelvet, Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét.

A Fidesz olyan párt, amelynek kormányzása idején azok is otthon érzik magukat az országban, akik nem rá szavaztak - fogalmazott Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke. A magyarországi kormánypárt parlamenti frakcióvezetője Magyarországot egy biztonságos, stabil és fejlődő szigetnek írta le egy válságokkal teli világban. "Ahhoz, hogy ezt megőrizzük, egy út áll előttünk: magabiztos győzelem tavasszal, példa nélkül állóan, harmadszor, megszakítás nélkül" - jelentette ki. Gulyás Gergely kötelességnek nevezte, hogy olyan magyar hazát teremtsenek, amely minden magyart hazavár. Értékelése szerint a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete.

Biztosítani kell, hogy ha valaki magyarnak születik bárhol is a világban, magyar is maradhasson - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Beszédében külön támogatásról biztosította a Kárpátalján élő magyarokat. A miniszter a magyar nemzeti érdekek és a keresztény értékek megvédését nevezte az önálló magyar külpolitika felelősségének. Riasztónak nevezte, hogy nyugat-európai fővárosokban sorra születnek olyan döntések, amelyeknek célja, hogy még több illegális bevándorló és minél kevesebb keresztény jelkép legyen. "Egy ezeréves keresztény nemzet képviselőiként mindezt nem engedhetjük" - jelentette ki Szijjártó Péter.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust rendezni. A legutóbbin, 2015 decemberében újraválasztották a párt elnökévé Orbán Viktor kormányfőt.

Semjén Zsolt
Fidesz
tisztújító kongresszus
Budapest

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.