Ugrás a tartalomra

Federica Mogherinit nem aggasztja az orosz befolyás a Balkánon

2017.11.14
08:58
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
A tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az Európai Uniónak van messzemenően a legnagyobb pozitív hatása a Balkánra, ezért nem aggasztja az orosz befolyás a régióban - nyilatkozta Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az EU nyugat-balkáni politikája világos: a régió országai előbb-utóbb teljes jogú tagországokká válnak, ezért is  fontos a megfelelő és őszinte kommunikáció - tette hozzá Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „Ez egy út kezdete, amelyen együtt indulunk, és egy új történet kezdődik. Nem egy fejezet lezárása. Megnyílik az út az európai védelmi és biztonsági együttműködés előtt, ezt elértük.”

Federica Mogherini
orosz
Balkán
Európai Unió

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.