Ugrás a tartalomra

Gyarapodik Szerbia devizatartaléka

2017.11.14
09:15
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA, Tanjug
A Szerb Nemzeti Bank devizatartalékai október végén 10,76 milliárd eurót tettek ki, ami 124,8 millió euróval több mint az előző hónap végén és 2000 óta a legmagasabb érték.

A devizatartalékok növekedéséhez októberben főleg a nemzetközi devizapiacon megvalósított devizavásárlás alapján befolyt összeg járult hozzá. A devizatartalékokra pozitív hatással volt a valutaközi viszonyok kedvező alakulása is a nemzetközi pénzpiacon.

Októberben a dinár euróval szembeni értéke csaknem változatlan volt, a Szerb Nemzeti Bank pedig 15 millió euró vásárlásával avatkozott be a nemzetközi devizapiacon, hogy csökkentse a túlzott, rövidtávú árfolyam-ingadozást.

Szerbiai nemzeti Bank
devizatartalék

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.