Ugrás a tartalomra

Felújították a kispiaci Jókai Mór Művelődési Egyesület székházát

2017.11.15
14:38
2017.11.15
16:48
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai önkormányzat és a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásával mintegy 1 740 000 dinár értékű felújítást végeztek el a művelődési otthonon.

A támogatásnak köszönhetően megújult a színpad, az öltöző, valamint két kísérő helyiség is. Az egyesület keretein belül jelenleg egy népdalkör, egy néptánccsoport, egy kézműves műhely és egy kézimunka szakosztály tevékenykedik.

Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület, Kispiac: „Azt gondolom, hogy egy faluban nagyon fontos az, hogy egy kultúrotthon, ami a művelődésnek a székháza, úgy nézzen ki, ahogy elvárják azt, hogy, egy művelődési ház kinézzen. ”

A felújítások révén már használható az épület, azonban még szükséges lenne egy tetőcsere, a fűtés korszerűsítése és a mennyezet rekonstrukciója. A kispiaci épület felújítása a helyi művelődési élet szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír - emelték ki a sajtótájékoztatón.

Nyilas Leonov Anita, művelődéssel megbízott polgármesteri tanácsnok, Magyarkanizsa: „Nagyon fontos az, hogy minden településen, bár részmunkálatokat el tudjunk végezni, hiszen ezek a művelődési csoportok, művelődési egyesületek ma már elöregedő társadalmunkban sokkal többet jelentenek, mint a művelődés, hanem egy közösséget, egy társaságot, amelyben az emberek kikapcsolódnak, együtt vannak, meghallgatják egymást.”

Az egyesület szakcsoportjainak a felújításnak köszönhetően megfelelő helyet tudnak biztosítani a próbák alkalmával, valamint a művelődési műsorokat sem kell más helyszínen megtartani.

Jókai Mór Művelődési Egyesület
Kispiac
felújítás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.