Ugrás a tartalomra

Szabadkán felkészültek a hóeltakarításra

2017.11.15
17:51
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Több, mint 20 munkagéppel, felkészülten várja a telet a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat. Erről győződhettek meg az illetékesek, akik a közvállalat telephelyére látogattak

Egymás mellett sorakoznak a nagy hókotró kamionok és különböző munkagépek. A műszaki felszereltség mellett megfelelő számú munkaerővel is rendelkeznek a közvállalatnál. Slobodan Milošev, igazgató, Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat, Szabadka: „Itt van a teljes géppark, amivel dolgozunk. Ez 10 nagy kamiont jelent sószóróval felszerelve. Mögöttem traktorok és kisebb munkagépek vannak, itt van továbbá az a 47 munkás is, akik a hó és a jég eltakarítását végzik majd.”

A városvezetés részéről Horvát Tímea alpolgármester tekintette meg a felkészülés utolsó szakaszát. A helyszínen elmondta, meg van elégedve a látottakkal: „A téli szolgálat november 15-től kezdődik és március 15-ig tart, a jövő évig. Azt gondolom, hogy a közvállalatok biztosítottak arról, hogy készen állnak az előttünk álló téli időszakra, megfelelő mennyiségű sóval, alapanyagokkal rendelkeznek.”

Habár Szabadkán és környékén ebben a szezonban még nem esett a hó, Nyugat-Szerbiában és Magyarországon már havazott. Egyelőre úgy néz ki azonban, hogy a közeljövőben nem kell éles bevetésre küldeni a hókotrókat, hiszen az előrejelzések szerint novemberben még nem lesz hó Észak-Bácskában.

Szabadka
hókotró
sószóró
Horvát Tímea

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.