Ugrás a tartalomra

Pávák döntés előtt

2017.11.15
19:15
2024.03.19
08:37
Forrás
MTVA
A Fölszállott a páva területi válogatói után november 17-én már az elődöntőben mérik össze tudásukat a versenyzők. A Kunigunda úti stúdióban és a képernyők előtt 12 indulónak szurkolhatnak a nézők.

A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny új szakaszához érkezett. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsora a fővárosban folytatódik, s a négy elődöntőben 48 produkció mutatkozik be. Az első, pénteki megmérettetésben, a közmédia Kunigunda úti stúdiójában 12 induló áll rajthoz.

Novák Péter és Morvai Noémi, a két házigazda serényen készül az élő adásra, a díszletépítők keze alatt pedig ég a munka, s a korábban látottak alapján a Páva kedvelői idén is igazi közönségcsalogató műsorsorozatnak lehetnek tanúi.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. A további bírálók: Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus.

„A döntnököknek ezúttal is feladták a leckét – értékeli a területi elődöntők színvonalát Agócs Gergely zsűritag. - 231 produkcióból választottuk ki a 48 elődöntőst, s biztosíthatom az érdeklődőket, hogy ezúttal is magas színvonalú versenyszámokkal találkozhatnak. Egyben bízom a külhoni versenyzők eredményes
szereplésében is.”

Az elődöntőket négy, egymást követő pénteken sugározza a közmédia. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Adás: 2017. november 17., péntek (Duna 20.25)

Az adások megtekinthetők: www.mediaklikk.hu/pava

Duna
Fölszállott a páva
elődöntő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.